• 210-2532572
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Incident Investigation

Διερεύνηση Ατυχήματος

Ένα πρωταρχικό εργαλείο που κάθε οργανισμός θα πρέπει να χρησιμοποιεί σε μια προσπάθεια να εντοπίσει και να αναγνωρίσει τα αίτια των ατυχημάτων, είναι η διεξοδική και σωστά ολοκληρωμένη έρευνα του κάθε ατυχήματος.

Οι επαγγελματίες σύμβουλοι Tεχνικοί Ασφάλειας της Hellecon Services, διεξάγουν έρευνα ατυχημάτων ΜΕ ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ με πρωταρχικό στόχο την κατανόηση του γιατί συνέβη το ατύχημα και ποιες ενέργειες μπορούν να ληφθούν για την αποφυγή της επανάληψης. Η ομάδα των Τεχνικών και Ιατρών συνεργάζεται με τους διευθυντές ασφαλείας της εκάστοτε εταιρίας και με τους Υπεύθυνους Διαχείρισης Ατυχημάτων της Hellecon Services.
Οι ερωτήσεις που πρέπει να υποβληθούν σε μια έρευνα ατυχήματος περιλαμβάνουν:

1. Τι συνέβη;
Η έρευνα θα πρέπει να περιγράφει τα γεγονότα που οδήγησαν στο ατύχημα:
ζημία στον εργαζόμενο, περιστατικό που προκάλεσε καθυστέρηση στην παραγωγή, κατεστραμμένο υλικό ή οποιουσδήποτε άλλους λόγους αναγνωρισμένους για το ατύχημα.

2. Γιατί συνέβη το περιστατικό;
Η έρευνα πρέπει να λάβει όλα τα γεγονότα γύρω από το περιστατικό:
τι προκάλεσε το ατύχημα;
ποιος είχε εμπλακεί;
ήταν ο υπάλληλος εξουσιοδοτημένος να εκτελέσει τις λειτουργίες που εμπλέκονται στο ατύχημα;
ήταν κατάλληλα εκπαιδευμένος;
είχε στην διάθεση του Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) ;
ήταν οι κατάλληλες διαδικασίες λειτουργίας που καθορίστηκαν για το συγκεκριμένο έργο;
όπου μπορεί να υπάρχει λάθος διαδικασία ή παράλειψη αυτής ή παρόμοια κατάσταση, πώς μπορεί να διορθωθεί;

3. Τι πρέπει να γίνει;
Το άτομο που διεξάγει την έρευνα πρέπει να καθορίσει ποιες πτυχές της λειτουργίας ή των διαδικασιών απαιτούν πρόσθετη προσοχή. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι ο σκοπός είναι να εφαρμοστεί συγκεκριμένη ενέργεια που μπορεί να εξαλείψει την αιτία του ατυχήματος.

4. Ποια δράση έχει ληφθεί;
Πρέπει να σημειωθούν οι ενέργειες που έχουν ήδη αναληφθεί για τη μείωση ή την εξάλειψη των εξεταζόμενων ατυχημάτων ή γεγονότων, καθώς και εκείνων που απομένουν προς αντιμετώπιση. Πρέπει επίσης να σημειωθούν τυχόν ενδιάμεσες ή προσωρινές προφυλάξεις. Πρέπει να εντοπιστούν τυχόν διορθωτικές ενέργειες που εκκρεμούν και λόγοι καθυστέρησης της εφαρμογής τους.
Οι διορθωτικές ενέργειες θα πρέπει να εντοπιστούν όχι μόνο με τον τρόπο με τον οποίο θα αποφευχθεί η επανάληψη του ατυχήματος, αλλά και με τον τρόπο με τον οποίο θα βελτιωθεί η συνολική λειτουργία. Αυτό θα βοηθήσει στην απόδοση και την παραγωγικότητα της εταιρίας.
Εάν υπάρχει Τμήμα ποιότητας στην εταιρία, τα μέλη του τμήματος σε συνεργασία με τον Τεχνικό σύμβουλο Aσφαλείας της Hellecon θα πρέπει να επανεξετάσουν τις έρευνες όλων των ατυχημάτων, για να συνδράμουν στην υποβολή κατάλληλων διορθωτικών ενεργειών για να αποφευχθεί μια παρόμοια επανάληψη. Η διεξοδική διερεύνηση όλων των ατυχημάτων θα βοηθήσει στον εντοπισμό των αιτιών και των απαιτούμενων διορθωτικών ενεργειών. Οι πληροφορίες αυτές είναι κρίσιμες για την πρόληψη και τον έλεγχο των κινδύνων και των πιθανών ατυχημάτων.
Το Νομικό τμήμα της εταιρείας μας συνδράμει κάθε Διερεύνηση Ατυχημάτων με τις κατάλληλες συμβουλές προς τον εργοδότη.


Η Hellecon Services είναι εταιρία με 17+ χρόνια εμπειρίας σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας και όλους τους σχετικούς κανονισμούς. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βεβαιωθείτε ότι ο χώρος εργασίας σας είναι ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους τους υπαλλήλους σας, εξοικονομώντας σας χρήματα και αποφεύγοντας τυχόν ποινές και πρόστιμα από τον ΣΕΠΕ.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ!Υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας - ΕΞΥΠΠ

Εξοπλισμός Τεχνικού Ασφαλείας Hellecon

Εξοπλισμός Τεχνικού Ασφαλείας

Η αδειοδότηση της ΕΞ.Υ.Π.Π. απαιτεί από το νόμο την κατοχή του απαραίτητου, για τις διενέργειες μετρήσεων, εξοπλισμού. Η Hellecon Services διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό για
Incident Investigation

Διερεύνηση Ατυχήματος

Ένα πρωταρχικό εργαλείο που κάθε οργανισμός θα πρέπει να χρησιμοποιεί σε μια προσπάθεια να εντοπίσει και να αναγνωρίσει τα αίτια των ατυχημάτων, είναι η διεξοδική
texnikos asfaleias

Τεχνικός Ασφαλείας

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας καλύπτουν όλες τις υποχρεώσεις που αναφέρονται στον Ν.3850/2010. Ειδικότερα ο Τεχνικός Ασφαλείας παρέχει: Συμβουλές σε θέματα σχεδιασμού, προγραμματισμού, κατασκευής και συντήρησης των
© 2020 Hellecon Services. All Rights Reserved.